SDE - familiedag 


Locatie:

't land van Vlierbos

Datum:

zondag 22 mei 2022 tussen 14u en 18u

Concept:

't land van Vlierbos is een oase van rust, een kindvriendelijke omgeving in de schaduw van de Ijzertoren. Daar kunnen de collega' s van SDE elkaar terug zijn, wat bij praten, ... Geen programma, geen verplichtingen, geen start en stop, wel doorlopend welkom,  geen speeches, geen verplichte culinaire toestanden,... Gewoon elkaar 'ont'-moeten. Het domein is autovrij, er is voor de kids heel veel te ontdekken, er is een kinderboerderij, een pluktuin, een cafetaria waar je van een koffie en een gebakje kunt genieten. Alsook een streekbiertje ;-)


GASTENLIJST


Ik ben vertrokken van de mensen die ik zelf gekend heb in mijn SDE-periode. Vind je dat er iemand ontbreekt of absoluut ook bij moet zijn? No prob, stuur me een boodschap via de 'OVER' pagina.


Warme groet,
BACA

UITGENODIGD:


ANACANBEANCAANDVANHOANLAANMAARNJBACABAPLBEDGBESCBETEBRBEBRDDCHDHCHDWDAMADICADIDHEDCLEVCEEVLEEWGIGETHHAVEJADRJAHEJAMEJAMYJASCJECAJOVAJPDLKRJOKUHELALALILALITUMEMANIDWPEHOPHCAPHFORUJASASTSEAESETESILASOBESOSMSTHASTSTSVBRSVVCWIBOWIDRWOMOWUKE


BEVESTIGD:                                     1/59


BACA - ...

Toeristische informatie

Tips van BACA (lees voronamelijk eten en drinken en genieten)


Voor de mensen die van ver moeten komen en er een dagje uit, verlengd weekend van willen maken, vinden jullie hier wat fijne suggesties:


 • Jules Destrooper:  er zijn koeken en er zijn koeken. Maar voor echte LUKKEN moet je hier zijn. Lukken hoor ik je denken. Het beste boterwafeltje van heel de Wereld. Als BACA een pakje open trekt, dan moet het op... Je kunt hier op bedrijfsbezoek: je wordt er instant geLUKkig van!


 • Ijzertoren: ik vermoed dat alle West Vlaamse schoolkinderen ooit wel hier naar toe geweest zijn. Ik heb dat recent nog eens over gedaan en het museum is fantastisch mooi her-ingericht. Je neemt de lift naar boven en kunt nadien de tijdslijn naar benenden volgen. Vooral het verdiep waar elke uitgestalde bom verbonden is met een naam van een slachtoffer maakte diepe indruk op me. Omdat we de geschiedenis die in deze  streeks nog heel erg nadrukkelijk aanwezig is, nooit maar dan ook noit zouden vergeten....
   
 • De Fot'oeil: is het een  gezellig cafeetje? Is het een fotomuseum? Is het een huis?  Het isalles en voronamelijk een fantastisch plekje langs de ijzer waar je je kunt flokken. Je binnen of buiten kunt neervlooien. Genietend van een koffie, een biertje een gezellige babbel. Waar je je tuis kunt voelen. En omdat het niet altijd duidelijk is wanneer de lokatie nu een publieke of intieme locatie is plaatste de eigenaar Marc een verkeerslicht aan de oprit. Bij groen licht is iedereen welkom. Anders ook , als Marc thuis is ;-)
   
 • 4AD: ik hou van muziek, alternatieve muziek. En iedere onbenul die beweert dat ze bachten de kuppe geen cultuur kennen. Dit is een cultuurtempel die ik koester!  Check de site, zie wat schoon volk, naast BACA, daar al over de vleor gekomen is. En dat in een kleine, intieme, gezellige zaal aan betaalbare prijzen. Wat ben ik trots om als Diksmuideling op onze 4AD!

 • de Blankaart: zonder meer een van de mooiste natuurgebieden uit onze streek. De 10km lange wandeling is een absolute aanrader en los daarvan is dit het vogelgebied waar ik fantastische waarnemingen heb gedaan: blauwe en bruine kiekendieven, lepelaars, zilverreigers, visarend, boomvalk, wespendief,.... en dan focus ik me enkel op de grotere vogels. Prachtig domein.

 • Papegaei: er moet wel een beertje tussen zitten he? Papegaei is een lekker Diksmuids biertje die je absoluut moet consumeren of ontdekken op de grote dijk. De grote dijk vind ik persoonlijk het moosite straatje van Diksmuide. Even mooi maar veel rustiger dan de reitjes in Brugge.  Ongeveer op de plaats waar vroeger de brouwerij was vind je nu de beer-shop waar ze bij mooi weer wat stoeltjes uiten zetten en waar je out of the blue , als je een vrij plekje vindt, dit gerstenat kunt proeven (en een doosje meenemen naar huis). Doen!
   
 • hof van commerce: Er zijn bijzonder veel leuke, authentieke cafeetjes in de streek van Diskmuide. Als je na de familiedag  zin hebt in een 'stuute met espe' dan moet je absoluut hier zijn. Opnieuw: dit is geen cafee of herberg, dit is een plaats waar korsetten uithangen, waar antiek en brocant je omarmen, waar het echte leven zo keihard is blijven stilstaan,... Alles is daar precies echt! En toen ik daar de eerste keer binnenkwam na een motoritje placeerde ik me aan een tafeltje op het zonnig terras. Een aantal Christusbeelden was het enige gezelschap. De flamboyante bazin, voorzien van een gemilimeterde snit en een ferme come ça kwam naar me toe om mijn bestelling te noteren. Met de rijkelijk gevuld kaart in mijn handen, mijn mond half open om mijn drankje te bestellen hoorde ik haar zeggen: 'Goede middag, wat wil je... Of neen, je gaat moeten wachten ik moet eerst pissen!' Ik was meteen fan van 'Iris' Een plaats waar je ooit eens moet geweest zijn.  De kost is er meer dan voortreffenlijk!

 • Axl taartje bij Bakerij Bert: voor de fijnproevers. Er bestaat geen lekkerder taartje dan Axl van bakker Bert. Op de markt in Diksmuide. Maar hou het stil! 

 • Viconia: dit is een mini Blankaartje.... Intiem maar o zo mooi. We hebben er Ferre leren wandelen. Hij kent de weg.... We zijn er thuis en zo u en dan zeggen we onze vrienden de Ransuilen gedaag. En dat vanaop een tweetal meter. En ja de ganse wandeling neemt amper een half uur in beslag. Maar als je ten einde geslenterd bent en nog niet voldaan... ga naar het kerkje van Stuvetjes en drink er eentje in het cafeetje net voor de kerk. Zalige ervaring!

 • Ter vaete: 't Zoetebekje: ook hier van je meteen met de deur in huis, bij Florence. Florence is het vrolijk tettergat met  het hart op de juiste plaats. De eerste keer dat ik hier was kwam ze meteen met haar handen door mijn grijze lokken nestellen: 'Moa seg, gie et schoon aar!' Ik was meteen verkocht. Daaren boven heeft Florence heerlijke huisbereide gebakjes in de aanbieding. Een aanrader! Maar niet altijd open, dus best checken vooraf!