SDE - familiedag 


Locatie:

't land van Vlierbos

Datum:

zondag 22 mei 2022 doorlopend tussen 14u en 18u

Concept:

't land van Vlierbos is een oase van rust, een kindvriendelijke omgeving in de schaduw van de Ijzertoren. Daar kunnen de collega' s van SDE elkaar terug zijn, wat bij praten, ... Geen programma, geen verplichtingen, geen start en stop, wel doorlopend welkom,  geen speeches, geen verplichte culinaire toestanden,... Gewoon elkaar 'ont'-moeten. Het domein is autovrij, er is voor de kids heel veel te ontdekken, er is een kinderboerderij, een pluktuin, een cafetaria waar je van een koffie en een gebakje kunt genieten. Alsook een streekbiertje ;-)


GASTENLIJST


Ik ben vertrokken van de mensen die ik zelf gekend heb in mijn SDE-periode. Vind je dat er iemand ontbreekt of absoluut ook bij moet zijn? No prob, stuur me een boodschap via de 'OVER' pagina.

Warme groet,
BACA

UITGENODIGD:


ANACANBEANCAANDVANHOANLAANMAARNJBACABAPLBEDGBESCBETEBRBEBRDDCHDHCHDWDAMADICADIDHEDCLEVCEEVLEEWGIGETHHAVEJADRJAHEJAMEJAMYJASCJECAJOVAJPDLKRJOKUHELALALILALITUMEMANIDWPEHOPHCAPHFORUJASASTSEAESETESILASOBESOSMSTHASTSTSVBRSVVCWIBOWIDCWIDRWOMOWUKE


BEVESTIGD:                                 YES!!!! => 30/60


BACA(2+1) - EVLE(?) - DICA (?) - WUKE (3) - PHFO (?) - ARNJ () - CHDH(1+3) - SOBE (2+2) - RUJA (2) - EDCL(?) - EVCE (?) -  BETE (1) - BEDG(?) - KUHE(?) - SETE(2) - BRBE (?) -  BAPL(?) - ANLA(?) - KRJO(?) - SVBR(?) - STST(?) - WOMO(1) - CHDW(?)  -DIDH(1) - SVVC (?) - SAST(2+1) - ANCA (3) - GETH(1) - JAME(2)  - WIDC(?)..

Voor alle collega's die bevestigd hebben is er een Goodiebag!

Ik dacht dat het stilaan  genoeg geweest was met het lachen met de West-Vlaming! En hoe kan ik dat beter doen dan iedere collega die afzakt naar Diksmuide een West-Vlaamse gooediebag te  schenken. 
Netwerken heet dat... Mensen aanspreken, je stoute schoenen aantrekken en ervoor gaan.  Ondertussen zijn we al een paar weken op jacht en kunnen we nu al met trots dank je wel zeggen tegen: 


 • mijn provincie West-Vlaanderen (dank je wel gedeputeerde Bart Naeyaert) voor de bijzonder fijne 'tote bags' (tote is een mooi West Vlaams woord ;-))
 • mijn stad Diksmuide (dank je wel burgemeester Lies Laridon)
 • mijn literaire held Peter Verhelst voor het mogen delen van een wondermooi gedicht
 • Volgende enthousiaste West-Vlaamse ondernemers die mee de inhoud van de goodiebag vullen:
  • de Krant van West-Vlaanderen: echt nieuws van bij ons
  • Mostaard Wostyn: de beste van heel de wereld! Zonder twijfel!
  • Brouwerij Koekoek: een biertje om U tegen te zeggen of gewoon weg ook Santé Wouter voor het brouwen, Santé E&E voor de tournée générale
  • De Veurns' Ambachtse: om zoveel lekkers en liefde in een potje paté te stoppen


Toeristische informatie

Tips van BACA (lees voornamelijk eten en drinken en genieten)


Voor de mensen die van ver moeten komen en er een dagje uit, verlengd weekend van willen maken, vinden jullie hier wat fijne suggesties:


 • Ja inderdaad we voorzien geen eten maar mensen die na het gezellig samenzijn alsnog de maag willen vullen, hierbij een gouden tip: op een boogscheut van Diksmuide vind je resto 't Potje Paté. En om jullie het helemaal gemakkelijk te maken vinden jullie alvast de menukaart in de gooediebag!


 • Jules Destrooper:  er zijn koeken en er zijn koeken. Maar voor echte LUKKEN moet je hier zijn. Lukken hoor ik je denken. Het beste boterwafeltje van heel de Wereld. Als BACA een pakje open trekt, dan moet het op... Je kunt hier op bedrijfsbezoek: je wordt er instant geLUKkig van!


 • Ijzertoren: ik vermoed dat alle West Vlaamse schoolkinderen ooit wel hier naar toe geweest zijn. Ik heb dat recent nog eens over gedaan en het museum is fantastisch mooi her-ingericht. Je neemt de lift naar boven en kunt nadien de tijdslijn naar benenden volgen. Vooral het verdiep waar elke uitgestalde bom verbonden is met een naam van een slachtoffer maakte diepe indruk op me. Omdat we de geschiedenis die in deze  streeks nog heel erg nadrukkelijk aanwezig is, nooit maar dan ook noit zouden vergeten....
   
 • De Fot'oeil: is het een  gezellig cafeetje? Is het een fotomuseum? Is het een huis?  Het is alles en voornamelijk een fantastisch plekje langs de ijzer waar je je kunt flokken. Je binnen of buiten kunt neervlooien. Genietend van een koffie, een biertje een gezellige babbel. Waar je je thuis kunt voelen. En omdat het niet altijd duidelijk is wanneer de lokatie nu een publieke of intieme locatie is plaatste de eigenaar Marc een verkeerslicht aan de oprit. Bij groen licht is iedereen welkom. Anders ook , als Marc thuis is ;-)
   
 • 4AD: ik hou van muziek, alternatieve muziek. En iedere onbenul die beweert dat ze bachten de kuppe geen cultuur kennen. Dit is een cultuurtempel die ik koester!  Check de site, zie wat schoon volk, naast BACA, daar al over de vleor gekomen is. En dat in een kleine, intieme, gezellige zaal aan betaalbare prijzen. Wat ben ik trots om als Diksmuideling op onze 4AD!

 • de Blankaart: zonder meer een van de mooiste natuurgebieden uit onze streek. De 10km lange wandeling is een absolute aanrader en los daarvan is dit het vogelgebied waar ik fantastische waarnemingen heb gedaan: blauwe en bruine kiekendieven, lepelaars, zilverreigers, visarend, boomvalk, wespendief,.... en dan focus ik me enkel op de grotere vogels. Prachtig domein.

 • Papegaei: er moet wel een beertje tussen zitten he? Papegaei is een lekker Diksmuids biertje die je absoluut moet consumeren of ontdekken op de grote dijk. De grote dijk vind ik persoonlijk het moosite straatje van Diksmuide. Even mooi maar veel rustiger dan de reitjes in Brugge.  Ongeveer op de plaats waar vroeger de brouwerij was vind je nu de beer-shop waar ze bij mooi weer wat stoeltjes uiten zetten en waar je out of the blue , als je een vrij plekje vindt, dit gerstenat kunt proeven (en een doosje meenemen naar huis). Doen!
   
 • hof van commerce: Er zijn bijzonder veel leuke, authentieke cafeetjes in de streek van Diksmuide. Als je na de familiedag  zin hebt in een 'stuute met espe' dan moet je absoluut hier zijn. Opnieuw: dit is geen cafee of herberg, dit is een plaats waar korsetten uithangen, waar antiek en brocant je omarmen, waar het echte leven zo keihard is blijven stilstaan,... Alles is daar precies echt! En toen ik daar de eerste keer binnenkwam na een motoritje placeerde ik me aan een tafeltje op het zonnig terras. Een aantal Christusbeelden was het enige gezelschap. De flamboyante bazin, voorzien van een gemilimeterde snit en een ferme come ça kwam naar me toe om mijn bestelling te noteren. Met de rijkelijk gevuld kaart in mijn handen, mijn mond half open om mijn drankje te bestellen hoorde ik haar zeggen: 'Goede middag, wat wil je... Of neen, je gaat moeten wachten ik moet eerst pissen!' Ik was meteen fan van 'Iris' Een plaats waar je ooit eens moet geweest zijn.  De kost is er meer dan voortreffenlijk!

 • Axl taartje bij Bakkerij Bert: voor de fijnproevers. Er bestaat geen lekkerder taartje dan Axl van bakker Bert. Op de markt in Diksmuide. Maar hou het stil! 

 • Viconia: dit is een mini Blankaartje.... Intiem maar o zo mooi. We hebben er Ferre leren wandelen. Hij kent de weg.... We zijn er thuis en zo nu en dan zeggen we onze vrienden de Ransuilen gedag. En dat vanop een tweetal meter. En ja, de ganse wandeling neemt amper een half uur in beslag. Maar als je ten einde geslenterd bent en nog niet voldaan... ga naar het kerkje van Stuvetjes en drink er eentje in het cafeetje net voor de kerk. Zalige ervaring!

 • Ter vaete: 't Zoetebekje: ook hier van je meteen met de deur in huis, bij Florence. Florence is het vrolijk tettergat met  het hart op de juiste plaats. De eerste keer dat ik hier was kwam ze meteen met haar handen door mijn grijze lokken nestellen: 'Moa seg, gie et schoon aar!' Ik was meteen verkocht. Daarenboven heeft Florence heerlijke huisbereide gebakjes in de aanbieding. Een aanrader! Maar niet altijd open, dus best checken vooraf!Familiedag playlist (stuur u suggesties maar door)

 • David's Song - Kelly Family
 • Chaise longue - Wet Leg
 • Knocking on heaven's door - Guns N Roses
 • Breng die rozen naar Sandra - Jimmy Frey